SEO da Anahtar Kelime Analizi
Bir siteye iç ve dış optimizasyon yapılacaksa dış optimizasyona hazırlamak için Şüphesiz en önemli faktör Anahtar Kelime Analizidir.
Ürün kârlılık denetimi incelemesi, ve Diğer tüm Alt yapıyı incelemesi ve Rakip firma incelemeleri, bittikten sonra tanıtacağınız sayfanın hangi kelimede sizi bulmasını istiyorsanız bunun Analizi yapılarak sayfanızda içerikler oluşturmalısınız.
Size tavsiyem, tanıtacağınız sayfada bir ürün satıyorsanız, bu ürün ile alakalı Kelime Analizi ve sayfa içeriği oluşturmadan önce;
Atacağınız Taş kuşu ürkütecek mi bunun analizini yapmanız!
Peki ne demek bu? En çok gördüğüm yanlışlardan bir tanesi insanların, satacağı ürünün veya tanıtmak istediği sayfaya çekeceği ziyaretçinin maliyetlendirmesini yapamasıdır.
Peki maliyet analizi nasıl yapılmalıdır? Size Ortalama 19.99 TL olarak sattığınız kitabın Kâr oranını ve SEO için maksimum ayırmanız gereken tabloyu sunayım siz kendi işinizde bunun hesabını yapın…
“Ömer Ulusoy SEO Uzmanı ve Reklam Stratejisti”
Adında bir kitap olduğunu düşün, bu kitap maliyeti KDV DAHİL 9.99 TL…
Siz bu KDV DAHİL 19.99 TL’ye satmak istiyorsunuz…
Bu Kitabın Siz : 8.47 TL + KDV %18 = 9.99 TL Mal ettiniz,
Devlete 1.52 TL Ödediniz. 19.99 TL KDV dahil satarsanız devlete vereceğiniz 1.52 Müşterinizden almış olursunuz Buda demek oluyor ki NET Kârınız 9.99 TL’dir
şimdi 9.99 TL den Normal şirket iseniz %33 devlet sizden Geçici Vergi ve Peşin vergi adı altında alacak.
Hiç masrafınız olmasa sizin bu kitabı sattığınızda 2.48 TL Vergi vereceğiniz için kazanacağınız
NET KÂR : 7.51 TL
Eğer bu kitabı satarken Genel giderler, Reklam, Personel vb. masraflarınız olursa devlete vereceğiniz 2.48 TL karşılık göstereceğiniz için 9.99 TL kazanmış olursunuz.
Neyse lafı çok uzatmadan bu kitap dan 9.99 TL Kâr etmiş olacaksınız.
Buradaki benim tavsiyem bir ürünün %100 kâr ile satıyorsanız Maksimum %25 Masraf olarak kullanarak satışını yapmasını sağlayın…
9.99 TL Sattığınız kitabın %25 yani 2 TL masraf kullanın…
Bunun içerisinde tüm giderleriniz dahil olsun
Bu şekilde bir strateji uyguladığınız zaman Ortalam %75 Kazancınız olacaktır.
Ancak rekabet gücü çok fazla olan bir iş yapıyorsanız, Size uygun olan bir Kâr oranı ile çalışmak olacaktır. SEO kelimesi seçerken Özellikle dış optimizasyonda yapacağınız masrafları bunu göz önünde bulundurarak seçin Jenerik kelimeler haricinde Türev kelimelere odaklanın, Türev kelimelerde sıralamaya girdiğinizde Jenerik kelimelerde çok fazla efor harcamadan gireceksiniz.
Örneğin ; SEO çalışmasına ilk Başladığınızda “Nike basketbol ayakkabısı” satmak istiyorsanız “nike” kelimesine çalışmaya başlayıp “nike basketbol ayakkabısı” satmayı planlıyorsanız, çokkk ugraşmanız gerekir. Ancak önce “nike basketbol ayakkabısı” gibi türev kelime de çalışmaya başladığınızda daha sonra “nike” kelimesinde üst sıralara çıkabilirsiniz.
Yapılan ikincisi en büyük hata ise; seçtiniz kelimenin arama sonuçlarıda çıkan rekabet edeceğiniz sitelerin “Domain Authority” ve Page Authority” değerlerinin gözardı edilmesi…
Peki ne demek oluyor bunlar?
Domain popülerisi ve sayfa popülerisi demektir… Diyelim ki sizin domain Authority değeriniz 30 – Page Authority değeriniz 20 Rakiplerin ise en az 50 üzerinde Domain Authority, 40 üzerinde page Authority değeri var…
Sizin o sıralamada şansınız çok zor…
Domain ve sayfa Authority yükseltmek için, kaliteli ve sizinle ile alakalı sitelerden alacağınız backlinkler yükseltecektir.
Burada rakipleriniz ile rekabet içerisine girecekseniz, Seçeceğiniz anahtar kelimeler ve Domain Page Authority değeriniz çok önemli boşa kürek çekmek istemiyorsanız, Bunlara kesinlikle çok dikkat etmelisiniz…
seo analizi kelime analizi ürün seçme dış optimizasyonun önemi